mari main masak-masak

hari jumaat lepas aku terlebih rajin. tambah-tambah bila tengok kentang dalam peti dah naik cambah. pagi-pagi dah call mak bahan-bahan nak buat begedil. naseb baek semua ade.

begedil daging dah siap dibentuk

comel kan?
haha..kecik-kecik jer aku buat.

alang-alang dah blend daging nak letak dalam bergedil aku blend banyak buat meat ball jugak

meat ball saya=)

petang nya kebetulan along ngan pok we sampai. goreng semua makan ramai-ramai dengan bihun sup.

begedil saya yang cute

bahan-bahan sampingan bihun sup

buat kerabu daging sebagai sayur, try resepi kak eynda

bihun sup dengan begedil siap~

makan ramai-ramai pon makan depan tv jugak.heheh

esok nya untuk breakfast

orang lain makan spaghetti, aku je makan fettuccine sebab spaghetti dah habis.

masak yang memerlukan usaha sangat puas hati kalau hasil memuaskan hati semua orang. i loike~

lain kali buat lagi!

kata-kata jari,

Fabulous. Farah

You Might Also Like

20 comments

  1. owh..sedapnya..
    mahu bihun sup juga~~
    sudah lama tak mkn..
    huhu

    ReplyDelete
  2. Kerabu daging tu makan dgn bihun sup ke?

    ReplyDelete
  3. maghh,tererr gle u msk. bkpe u xmsk gni se UTP.kerabu best

    ReplyDelete
  4. bak sini bergedil & meatballs tu!

    ReplyDelete
  5. sederet n3 gambar makanan!! lambat ehh lunch time ;)

    ReplyDelete
  6. uuuuu sedapnya bihun sup letak bagedel..akak tk pernah buat bagedel..next time leh buat ni..!

    ReplyDelete
  7. sungguh gembira bila org lain berselera makan apa yg kita masak. Wah!!!!

    ReplyDelete
  8. terliurnya dengan kerabu daging tu

    ReplyDelete
  9. sahring info:hehe..nanti lunch makan=)

    ReplyDelete
  10. pikocomot;selalu beli kat pasar malam jer=p

    ReplyDelete
  11. pkk: dah buang kat toilet dah=p

    ReplyDelete
  12. lin: xterer pong~~~~

    baru belajar jah ni

    ReplyDelete
  13. kak eynda: a ah..sebab tak sedap la makan takde sayur..hehe

    ReplyDelete
  14. kak ieyna: try la buat..tapi farah rase leceh sket..sebab farah pemalas orangnya=p

    ReplyDelete
  15. along: wow! hehehe...u kan ade kete doh leni..bosan mai la umah i makan2

    ReplyDelete
  16. kak ila: tra la buat..senang jah

    ReplyDelete