belauk

belauk lagi! hehe..banyak lagi lauk yang i tak try ni. daging goreng, daging gulai, puyuh. isk. macam tak tercapai jer nak try semua before pindah. husband saya memang tak layan lah kalo mintak nak breakfast kalo dah pindah kinrara nanti.

kuih-muih pon tak pernah try lagi. sebab kalau dah makan nasi, memang dah tak ada ruang dah untuk kuih-muih. masa pergi makan ahad hari tu anak orang meja sebelah makan kih pelita. boleh nampak bahagian gula warna hijau tu cair-cair. hurm. nampak macam sedap. tapi kenyang.

dia cakap nak makan satey ngan nasi himpit, tiba-tiba datang dengan gulai serati, RM 6. macam biasa isi serati ni sikit secoet jer.

nasi belauk ikan

nasik belauk ikey sambal lebih deh~

RM 3. saya suka rasa gulai ikan dia. tak ter-over manis macam kat kak mah hari tu. rasa. tak. cukup. sepinggan. -___-"

cari jerawat saya. yeah~ ni saya suka camera kurang kualiti ni.haha


sedap kam? sedap kam? caner i nak try semua lauk ni?

ehem. ehem. first time nak reveal ni. selama ni dok tayang muka jer kan. tayang muka pon orang dah tahu semakin berkembang.







baby bump 13 minggu macam dah 4 bulan kan?

walaupon begitu masih kelihatan h0t kan? kan? kan?=p

sila jangan bayangkan camno rupa i bila dah 9 bulan nanti. my husband cakap i dah boleh buang dah cincin kahwin. nanti susah darah nak mengalir. melampau. tapi i rasa sebulan dua lagi dah boleh buang la.

sekarang saya tahu mana 2 kg tu bertapa. nampak gayanya dia bukan bertapa kat breast or vontot. lebih kepada perut.

ouh. gambar di atas tu gambar perut sedang lapar tunggu suami bersiap nak pegi breakfast ya. hanya alas perut dengan sekeping biskut. jangan bayangkan perut lepas kenyang!

You Might Also Like

10 comments

  1. tengahari2 ni tunjuk gambar makan..uii,..sangat merangsang selera..huhu

    Jom Kegel!!

    ReplyDelete
  2. wah..mama hot la mg kekgi..hihihi..wah..best2..sweet jer tengok ibu2 perut mem'buncit' nih..tak sabar aku nk mengalaminya jugakk..hehe..

    ReplyDelete
  3. farah, akak nak bagi tips ye, mmg time pegnen ni nafsu mkn membuak2 tapi jgn makan byk sekali, makan2 sikit2 tapi byk kali, insyaallah, nnti lepas bersalin blh maintainkan berat badan...anyway, take care urself ya

    ReplyDelete
  4. wuhhuuu dah nampak le perut. ehh tp muka pn dh nmpk tombam skit. heeeeeeeeeeeee.. :D

    ReplyDelete
  5. hahaha..sy pn mkn kt belauk tu jumaat pg lps (khamis mlm tu mkn sup keting tu :p)..
    amik lauk ayam kampung rm6.. hasben amik lauk daging, tp mcm urat2.. dia takleh go.. xabes pn mkn nasi.. sy jah mkn licin..
    farah, nnt rekomen kedai mkn kt bangi lg deh ;)

    ReplyDelete
  6. nia: kalo jenguk blog ni memang pasal food lah kan=p

    ReplyDelete
  7. zur: adeh. nafsu je farah ni sebenarnya. haha

    ReplyDelete
  8. notty: memang hot sokmo. hahaha. panas sokmo leni. peluh jeruk=p

    ReplyDelete
  9. cik puan fara; hai fara~
    huhuhu..xbanyak sangat tempat tahu. bukan selalu pon makan kedai. hehe.

    ReplyDelete
  10. izah; bukan muka jer masalah nye sekarang. haha. semua tempat=p

    ReplyDelete