main masak-masak: grilled lamb chop

saya suka bila husband request nak makan something. tak payah penat perah otak nak masak ape. hehe. semalam melayan nafsu makan suami. masak lamb chop.

bahan-bahan untuk black pepper sauce

black pepper sauce.

resepi lengkap untuk kuah black pepper boleh jenguk kat dapur saya.

lepas tu kita perap kekambing

bahan perapan: halia, bawang putih, black pepper, sos tiram dan kicap.



kekambing dan sesayur yang sedang di grill

bila dah siap hidang~

suami punya

tomato ngan mushroom yang di grill sekali ngan kambing tadi


dan mesti lah saya punya~


lepas makan dua-dua kenyang membuntal. cukup energy untuk aktiviti malam. ngehehe

You Might Also Like

16 comments

  1. cepat2 letak resepi tau!! nak buat gakkk.. :D

    ReplyDelete
  2. kalo mash potato lagi sedap farah! pastu gravy dia...nyummy! harus cuba nih!

    ReplyDelete
  3. bai; *simbah air*. bangun. bangun

    ReplyDelete
  4. farah tak suka mashed potato sedikit muak sebab kene tambah susu segala. hehe.kalo makan ngan lamb chop la. kalo makan mashed potato jer takpe.huhu

    ReplyDelete
  5. menggoda! kalau masakkan utk en suami,sure dia kagum nih! jrg2 akak msk msakan cenggini! tp taknak aa kmbing,tkr ke lembu! ^_^

    ReplyDelete
  6. kakieyna; tukar ke ayam pon sodap..kene gigih buang tulang jer. hehe

    ReplyDelete
  7. nyam nyam nyam..ni kalo bulan posa ni,harus separuh dah puasa aku farah ooiii...hik hik hik!

    ReplyDelete
  8. oooo...tak suke susu ekk...
    takpe2 tekak memasing! kan..kan...

    ReplyDelete
  9. sedapnya.. rajin u buat perao2 segala.. i beli frozen one je ehehe

    ReplyDelete
  10. wah banyak pandai masaklah ini budak..lamb cop pun leh buat sendirik ekk kalau akak tunggu kambing tu sampai legam tak siap2 hehhehe

    ReplyDelete
  11. sedapnye..tp sbb kambing..terus i rasa darah tinggi i jd high..

    ReplyDelete
  12. uiii,..western gitu..kelass!! macam kat restoran..hehe. suka baby dpt rasa mkn mcm2.

    Entri Terkini: Apsal Aku Main Benda Ni?..Hisyk!

    ReplyDelete
  13. alamak farah, best nye! sendiri buat adalah yang terbaik!

    ReplyDelete
  14. suami syg ni..pandai msk tol awk nii farah wehh

    ReplyDelete