baby afeef


gee, tumpang curi gambar yer. hehe

baru balik dari melawat baby afeef. anak gee, jiran depan umah. baby newborn sangat cute eh. tapi macam biasa tak berani nak pegang. haha.

camano nak jadi mak orang ni. ilmu jaga baby langsung takde. walaupon adik berderet-deret tapi tak pernah nak amik tahu masa adik sangat kecik. bila dah besar baru jaga.

dah la masa pantang ni tak tahu macamane. MIL dah cakap awal-awal, masa aku bersalin nanti dia tak boleh datang kl. mak aku pulak macam susah jer ngan shahir lagi. plus dua-dua kerja. so kalau amik cuti pon maybe 2,3 hari jer. pastu kene lah balik berpantang kat kampung. kat kampung nanti macam lah ade orang nak jaga. sebab MIL and mak mesti lah kerja. nak duduk rumah nenek dia pon tak larat takkan nak jaga aku pulak. nenek husband macam larat lagi. tapi nak balik berpantang kat tanah merah~

hurm..sape aku nak import ni..kene upah orang la jaga nampaknya.

You Might Also Like

7 comments

  1. takpa insyaAllah nanti adala tuh solutionnya. Allah akan bukak jalan, just trust in him. sure tak sabar nak dapat baby kan? :-d

    http://twinkywinkystars.blgospot.com

    ReplyDelete
  2. i pun slalu terpikir mcmane kalu kawin and nk jaga baby nnti. tapi tulah, org kata benda tu akan pandai sendiri nnti. at least i love babies..heheh..

    ReplyDelete
  3. suh hubby jaga :-)

    akak pantang hubby jaga. dia p keje jaga diri sendiri..

    ReplyDelete
  4. alah Farah nanti dah dekat2 bersalin nanti adalah tu nanti nak jaga. at least dua minggu jer lepas tu dah leh buat sendiri dah semua.

    ReplyDelete
  5. dun worry auntie gee sedia membantu kalau dia ada kat umah :) jgn segan2...just ring the bell hehe

    ReplyDelete