macam- macam maryam

 assalaumualaikum....

time mak rajin ni kan. layan kan jelah.

situasi, ummi dok suap adik makan. baby dok dalam baby chair. dia nak dok atas kerusi yang tinggi jugak. jadi dia heret kerusi bar tu kedepan tv.


ummi: kakak buat ape tu?
maryam: mommy kakak ni baby eat (mommy kakak suap baby eat)
ummi: oooo..banyak ke baby eat?
maryam: ha ah. baby good eat manyak manyak.

tiba-tiba.

maryam: where phone kakak?
ummi: mane ummi tahu. kakak letak kat mane?
maryam: atas peja(meja). ummi ambik phone kakak plishhhh

ummi: mane satu phone kakak ni? (dia ape-ape yang logic asal bleh pegang semua benda pon phone dia?)
maryam: tu phone kakakkkk
ummi: kaler yellow ni?
maryam: haah. phone kakak kaler yellow


" hello..mama baby eat ni. otey. accakummucalam. i layu"

(hello..mama tengah suap baby makan ni. ok. assalamualaikum waalaikummusaalam (digabungkan bersama). i love u"

amboihhh...tok laki ka call?

You Might Also Like

7 comments

  1. haha sabar je la.. tapi sweet je tengok maryam ni.. :)

    ReplyDelete
  2. i layu tu best...
    tok laki call ler tuuu...hahahaha

    ReplyDelete
  3. comelnya kakak baby..akak,berapa tahun maryam start bercakap ?

    ReplyDelete
  4. nur zulya, lambat. 2 tahun bleh adik tu baru boleh cakap sikit-sikit sepatah2...lepas tu makin banyak vocab. sebulan dua ni baru dia boleh buat ayat2 banyak macam ni.

    ReplyDelete
  5. Ahaha....comeynye maryam....

    ReplyDelete